Haftasonu Rotamız; Lefke

Kıbrıs şehirleri giderek kalabalıklaşiyor, kirleniyor ve daha da çekilmez bir hal alıyor. Şehir hayatından biraz uzakłaşmak isteyenler için ise Yavaş Şehir Lefke mükemmel bir firsat. Lefkoşa’dan sadece 1 saat, Girne’den 1 saat 20 dakika uzaklıkta olan Lefke ve köyleri stresten, hızlı yaşamdan uzaklaşmak isteyenlere eşşiz doğası, lezzetli yöresel yemekleri, tarihi dokusu ile her hafta gelmek isteyeceğiniz ve her hafta yapacak yeni bişeyler bulabileceğiniz bir yer Lefke.

Haftasonu için planlarınızı hala daha yapmamışsanız bu yazı tam sizin için! Sizlere ilham vermesi için örnek bir rota hazırladık! Umarız beğenirsiniz! Sizin maceralarınızı bizlerle #visitcittaslowlefke etiketi veya bizlere ulaşarak aktarabilirsiniz, bir sonraki haftaya diğer ziyaretçilere ilham verebilirsiniz!
1- Kahvaltı

argonya

Doğa ile iç içe olan kahvaltı bahçelerinde güne yöresel lezzetlerle başlamak gününüzün iyi geçmesi için büyük bir adım! Pazar günleri rezervasyon yaptırmayı unutmayın!

2- Soli Harabeleri ve Vuni Sarayı

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

 

Kahvaltıda aldığımız kalorileri yakmanın tam sırası! Kahvaltıdan sonra rotamız daha da batıya yöneliyor! İlk önce Soli Harabelerine gidip etkileyici mozaikleri ve antik şehri geziyoruz, ordan Vuni sarayına devam ediyoruz. Arabamızı sarayın altındaki alana parkettikden sonra 15 dk’lık yürüyüşle Vuni Sarayına varıyoruz. Göreceğiniz manzara için fazlasıyla değer!

3- Yeşilırmak’da Çilek Toplama

yeşlırmak

Çocuklarınız apartmanlarda, video oyunlariyla televizyonlarla mı vakit geçiriyor? Onları çilek tarlalarına salın, çocuklarınız doğayı öğrenirken sizde kafanızı boşaltıp rahatlayın!

4- Öğlen Yemeği

Sabah kahvaltınıza rağmen acıkacağınızı garanti ediyoruz! Dilerseniz Yeşilırmakta piknik yapabilir, dilerseniz geri dönüp Yedidalga veya Bağlıköyde rüzgar sörfçülerini izleyerek veya manzaranın tadını çıkararak öğlen yemeğinizi yiyebilirsiniz!

5- Kıbrıs’ın Eyfel Kulesi; Kırmızı Liman

18015688_10211560151571753_1825212815_o
Kırmızı Liman- Halil Uskuri 

Maden şirketi kapanıp kaçtıktan sonra geride büyük bir miras bıraktı. Kırmızı Liman ise onların en ünlüsü. Gayri resmi bir şekilde ilgi odağı haline gelen bu liman sizleri büyüleyecek! Kırmızı Liman’a Soli Harabelerinin hemen karşısındaki yoldan gidebilirsiniz ama lütfen iskeleye TIRMANMAYIN!

6- Günbatımı

Günün yorgunluğunu atmak için gün batımını izlemekten daha iyi bir seçenek olamaz heralde! Size önerimiz Lefke Barajını ziyaret etmeniz veya geri dönüş yolunda Cengizköyde durmanız!

IMG_20160224_131624
Atatürk Parkında durup çocuklarınıza ufak bir tren makinistliği macerası yaşatabilirsiniz.

Eğer ayrılmak istemezseniz bölgedeki otellerde konaklayabilirsiniz!

Facebook ve Instagramda Visit Cittaslow Lefke sayfasını beğenmeyi unutmayın! Çektiğiniz fotoğrafları #visitcittaslowlefke etiketi ile yayınlamayı unutmayın!

Yorum bırakın